rizoom podcast - introductie

In deze podcast willen we de stem van de kunstenaar laten horen. Rizoom is tot op heden vooral actief op instagram als takeover account. Elke week neemt een andere kunstenaar het account over en laat zijn of haar werk zien. Instagram is uitsluitend op beelden gericht. Met deze podcast willen we daar tegenwicht aan bieden door ruimte te geven voor kunstvormen die audio gebruiken, zoals muziek en geluidskunst. Ook gaan we in gesprek met de kunstenaars die een rizoom takeover hebben gedaan over hun werk, hun werkproces en persoonlijke verhaal. Het verhaal leren kennen dat schuilgaat achter (het maken van) een kunstwerk leidt tot een verdieping van de beleving van dat werk. Veel (conceptuele) kunst is voor een gemiddeld publiek onbegrijpelijk. Door met de kunstenaar over zijn/haar werk te praten kan er meer begrip ontstaan over het kunstwerk en mogelijk meer waardering, voor zowel het werk als de kunstenaar.

(de bovenstaande animatie is gemaakt door Gemma Oosterhof)